Pekka Haavisto presidentiksi

(The following is related to the Finnish presidential campaign, hence the language choice.)

Kannatan Pekka Haavistoa Suomen seuraavaksi presidentiksi.

Haavisto on rohkeimpia tapaamiani ihmisiä. Haavisto on oman henkensä uhalla välittänyt rauhaa Sudanin ja Darfurin sota-alueilla. Tämä on aika kaukana hänen vastustajiensa edustamasta sisäpoliittisesta rohkeudesta jossa lähinnä lasketaan riskejä suhteessa äänestäjien köyttöytymiseen vaaliuurnilla. Kun Pekalta kysyttiin että pelottiko häntä Afrikassa, kertoi hän että kerran hieman kylmäsi kun eräs sotapäällikkö kertoi Pekan istuvan neuvottelussa tuolilla jolla Osama bin Laden tapasi istua juomassa teetä. Aika kova ja kokenut jätkä, siis.

Rohkeus ja itsensä peliin laittaminen ovat ominaisuuksia joita näkisin mielelläni presidentissä hänen edustaessaan Suomea. Tällä mittarilla Haavisto on ylivoimaisesti paras ehdokas.

Haaviston valinta presidentiksi toisi Suomea esille kansainvälisesti aivan eri tasolla, kuin hänen vastustajiensa. Haavisto on edustava, kansainvälisesti kiinnostava henkilö ja hän tulee varmasti saamaan kutsuja ympäri maailman. Kansainvälisesti tarkasteltuna muut ehdokkaat ovat suomalaisia rivipoliitikkoja jotka eivät oikeasti kiinnosta ketään. Presidentin virka on ensisijaisesti ulkopoliittinen ja edustuksellinen, joten miksi valita presidentti joka ei merkitse ulkomailla mitään?

Suomessa on tapana kitistä siitä miten presidenttimme eivät saa kutsua Valkoiseen taloon. Tehdään asialle jotain ja valitaan Haavisto, jolla on parhaat edellytykset saada näkyvyyttä Suomelle.

Haavisto on monien suomalaisten kanssa samaa mieltä siitä, että Suomen ei tulisi tarvita vastaanottaa pakolaisia, ja että maassa olevilla pakolaisilla pitäisi olla edellytykset muuttaa pois maasta. Ero hänen ajattelunsa ja monien muiden ihmisten välillä tosin on, että Haaviston mielestä ongelma ratkaistaan ulkomailla, pakolaisongelman juurilla, eikä Suomessa jarruttamalla maahanmuuttoa. Ongelma on se, että ihmiset ovat joutuneet lähtemään kodeistaan, ei se, että he tulevat Suomeen. Pekka on itse konkreettisesti vähentänyt pakolaisuutta rauhanvälityksellä, sen sijaan että keskittyisi hölisemään aiheesta toimittajille.

En halua presidenttiä joka vetelee irtopinnoja aina tilaisuuden tullen tai joka on vääntäytynyt korkeaan asemaan kuulumalla riittävän pitkän aikaa poliittisen eliitin äijäkerhoon. Haluan presidentin jolla on näkemys ja keinoja ongelmien ratkaisemiseen. Haluan tekijämiehen, en tekemisestä puhuvan miehen. Haavisto on tämä mies.

Tehdään yhdessä Pekasta presidentti.

2 thoughts on “Pekka Haavisto presidentiksi

 1. ei homoa presidentiksi

  Niille idiooteille jotka luulevat olevansa parempia ihmisiä ‘edistämällä suvaitsevaisuutta’ äänestämällä HOMOA ja haukutte niitä, jotka eivät halua HOMOA presidentiksi +äänestätte häntä vain koska hän on homo ettekä hänen muiden ominaisuuksiensa perusteella:

  MIETTIKÄÄ miten homo presidenttinä vaikuttaisi suomen maineeseen ulkomailla? On olemassa maita joissa homous on yhä tänä päivänä rikos ja sen harjoittajat tapetaan. MITÄ näissä maissa ajateltaisiin kun SUOMEA EDUSTAVA HOMO-PRESIDENTTI lähtisi ulkomaille kohentamaan ulkomaansuhteita? +onko teistä terve ajatus kahdesta miehestä ottamassa vieraita vastaan 6.12 linnassa? Osa vieraista on esim vanhoja veteraaneja jotka voisivat järkyttyä edellä kuveilemastani tilanteesta. OLISIKO TÄMÄ KUNNIOITTAVAA MAAMME ITSENÄISYYDESTÄ TAISTELLEITA KOHTAAN?

  Presidentin tärkein tehtävä on EDUSTAA suomea. MIKSI hänen pitäisi olla HOMO?? Suomi saattaisi valitettavasta olla, mutta muu maailma EI OLE VALMIS SIIHEN. miksi pitäisi yrittää olla aikaansa edellä? homot ovat homoja ei sille mitään voi, mutta EI HEITÄ TÄYDY ÄÄNESTÄÄ PRESIDENTIKSI KUUDEKSI PITKÄKSI VUODEKSI!!

  ***** pellet suvaitsevaisuus on mennyt liian pitkälle. Eikös se homous vielä 50v sitten ollut sairaus josta valtaosa hoitoon hakeutuneista parantui????

 2. Sulka Post author

  Terve!

  Äänestän Pekkaa koska uskon vilpittömästi että hän olisi parempi presidentti kuin Sauli Niinistö – en siis äänestä Pekkaa hänen seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi. Kirjoittamani teksti ei solvaa ketään, enkä itse asiassa muista lukeneeni ainuttakaan vaaleihin liittyvää kirjoitusta jossa homouden tuomitsevia haukutaan. Meillä jokaisella on tästä mielipiteensä ja ymmärrän hyvin että Pekan homous on monille kova juttu. En näin oikein ymmärrä mistä syytös homouden tuomitsevien haukkumisesta on peräisin.

  Ja jos puhutaan signaalien lähettämisestä ulkomaille, ihan yhtä hyvin voi kysyä mitä ulkomaalainen poliitikko miettii tavatessaan kuusikymppisen presidentin joka on naimisissa lapsiensa ikäisen naisen kanssa.

  Uskoisin että Pekan seksuaalinen suuntautuminen vaikuttaisi Suomen maineeseen vain positiivisesti. Länsimaissa Suomea pidettäisiin avoimena uusille tuulille ja maissa joissa homous on rikos asia siivutettaisin täysin. Asiasta on hyvä kirjoituskin – luepa tämä teksti josta selviää miten paljon homous estää edustamasta maata Lähi-Idässä.

  Maan itsenäisyyttä puolustaneilta kannattaa varmaankin kysyä suoraan mitä mieltä he ovat asiasta. Olen itse verenperinnöltäni puoliksi Karjalan menetetyiltä alueilta ja molemmat isoisäni olivat rintamalta. Näkisin että tärkein syy miksi Suomen itsenäisyyttä aikanaan puolustettiin oli se, että pääsemme itsenäisinä päättäämään asioistamme itse – nimen omaan välittämättä joka asiassa siitä mitä muut maat, esimerkiksi Lähi-Idässä, meidän toimistamme ajattelevat. Äänestetään me siis kukin omantuntomme mukaan henkilöä jonka parhaaksi näemme. Oma valintani on Pekka, sinulla ilmeisesti Sauli. :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.